Nieuws

Nieuws vanuit de Praktijkproef Amsterdam.

Schermafbeelding_2020-03-25_om_12.43.39.png

25 maart 2020

Concorda-update: Vooruit naar een nieuwe testweek

Sebe Vogel (Projectmanager van Concorda) praat ons bij over de belangrijkste zaken van de afgelopen maanden binnen Concorda. We kwamen uit op een gesprek over de gevolgen van het coronavirus voor de planning van Concorda, de grootste successen van testweek 2, en hoe zich opeens een unieke kans voordeed: “Opeens hadden we tijdens testweek 2 de mogelijkheid om een vooraf geprogrammeerde virtuele test scenario ook in een real-life wegsituatie te testen.”

25 maart 2020

SOCRATES2.0: Pilot Amsterdam live met drie use cases

Na maanden van voorbereiding zijn in december vorig jaar de eerste SOCRATES use cases in Amsterdam live gegaan. Een belangrijke mijlpaal in het SOCRATES project. De lancering van de use case optimising network traffic flow werd gemarkeerd met een groot interview in het Noord-Hollands Dagblad. Met deze use case, krijgen weggebruikers proactief navigatie advies om zo verkeer beter te spreiden over het wegennet en files zoveel mogelijk te voorkomen.
Schermafbeelding_2020-03-25_om_12.02.01.png

18 maart 2020

Stageterugblik bij Concorda Amsterdam

TU-Delf student Niels van Dijk liep vorig jaar stage bij het PPA Concorda team. Hij voerde een onderzoek uit naar de mogelijkheden voor Connected en geatomiseerd rijden voor Rijkswaterstaat in de regio. In dit artikel de bevindingen van Niels en de uitkomsten van zijn onderzoek.

11 maart 2020

Socrates2.0 in NOS-item over sluipverkeer door navigatiesystemen

Van alle automobilisten met een navigatiesysteem of app kiest 91% voor een alternatieve route als het druk is op de weg. Dit zorgt voor een flinke toename in de hoeveelheid sluipverkeer dat door dorpen en woonwijken rijdt. Met onveilige verkeerssituaties als gevolg.

13 februari 2020

Terugkijken webinar WOW over de resultaten en lessen van PPA

Maandag 27 januari vertelde Hans Kramer en Arthur Rietkerk in een webinar over de concrete lessen van Praktijkproef Amsterdam en lichtte ze toe hoe andere regio's met de PPA-oplossingen aan de slag kunnen.

23 januari 2020

Webinar Platform WOW op 27 januari: de lessen van Praktijkproef Amsterdam

Hoe kun je aan de slag met Smart Mobility aan de hand van de oplossingen van Praktijkproef Amsterdam? Dit is het onderwerp van het webinar dat we geven voor de leden van Platform WOW op maandagmiddag 27 januari van 14.00 tot 14.30.

16 januari 2020

Rij virtueel mee over het testgebied van Concorda

Binnenkort is de 2e testweek waarin we samen met Fiat Chrysler (FCA-CRF) weer testritten maken op de A5/A9, N201/N205 en in het centrum van Amsterdam. Nieuwsgierig naar wat we precies testen met Concorda? Kijk mee vanuit onze testauto naar beelden uit de 1ste testweek!
Schermafbeelding_2019-12-09_om_09.55.59.png

09 december 2019

Interview over start SOCRATES2.0 in Noord-Hollands Dagblad

Hoe kunnen wegbeheerders en markpartijen optimaal samenwerken om slimme verkeersinformatie en routeadviezen te geven? Tiffany Vlemmings (Projectmanager SOCRATES2.0) licht de intensieve publiek-private samenwerking toe in het Noord-Hollands Dagblad.