05 december 2017

Concorda officieel van start

Op 20 november is in Brussel het Europese project Concorda officieel van start gegaan. PPA is hier de komende drie jaar bij betrokken. Concorda (Connected Corridors for Driving Automation) is onderdeel van een breed Europees testprogramma om te komen tot de invoering van zelfrijdende auto’s op autosnelwegen en communicatie-infrastructuur op autosnelwegen en in steden.
 

PPA gaat als onderdeel van Concorda, in samenwerking met NXP en Fiat-Chrysler, in de regio Amsterdam proeven uitvoeren met zelfrijdende Fiats tussen 2018 en 2020. Ook de regio Rotterdam en Noord-Brabant zijn betrokken bij Concorda en voeren in deze periode proeven uit. Verder vinden er proeven plaats in Duitsland, Spanje, Frankrijk en België.
 
Concorda wordt gesubsidieerd door het Europese CEF-fonds (Connected Europe Facility) vanuit de Europese Commissie. De kick-off werd georganiseerd door ERTICO – ITS Europe, de partij die namens alle deelnemende partijen de programmaorganisatie verzorgt.
 
Meer informatie over de Kick-off van Concorda is te lezen in het persbericht van ERTICO. Meer achtergrond over Concorda is beschikbaar via dit nieuwsbericht.