06 maart 2018

Ga de reiservaring aan naar de Intertraffic: Gebruik Flitsmeister onderweg en evalueer je reis op de PPA stand in entreehal C

De Praktijkproef Amsterdam demonstreert samen met het consortium van Technolution, KPN, Goudappel Coffeng/DAT.Mobility, Brand MKRS creative agency, Be-Mobile en Flitsmeister tijdens de Intertraffic 2018, live de Common Operational Picture. In dit systeem komt alle beschikbare publieke en private verkeersinformatie samen in één overzichtelijk scherm.

Vanuit een nagebootst Operationeel Mobiliteits Centrum in entreehal C, is voor bezoekers te zien hoe er vanuit dit gedeelde beeld door de verschillende wegbeheerders gezamenlijk en real-time gestuurd wordt op de doorstroming van verkeer rond de Intertraffic. Zo worden reizigers naar de RAI onderweg ondersteund met reisinformatie via Flitsmeister. Ook is via Livecrowd op sociale media te volgen wat de situatie op de weg is rondom de RAI.

Live kijkje achter de schermen in entreehal C: kom langs!

Door zelf de reiservaring aan te gaan en na aankomst te horen hoe je onderweg ondersteund bent en welke verkeersmaatregelen er genomen zijn, kunnen bezoekers beoordelen of de dienst Common Operational Picture in de eigen praktijk toepasbaar is. Alle publieke en private verkeerscentrales in Nederland kunnen namelijk gebruikmaken van deze dienst, bijvoorbeeld tijdens grote evenementen. Bezoekers kunnen ook langskomen om techniek achter de live verkeersmanagementtoepassing te bekijken.

Doe gemakkelijk mee via Flitsmeister en Livecrowd

Reis je met de auto? Zet de Flitsmeister-app aan en voer de RAI in als bestemming. Je ontvangt onderweg informatie op maat over de verkeerssituatie richting en rondom de RAI. Zo krijg je advies over de beste route en waar je kunt parkeren.

Rij je met een collega mee? Maak dan naast Flitsmeister in de auto, ook gebruik van de informatie via Livecrowd op verschillende sociale media. Livecrowd brengt sociale media en verkeersmanagement samen. In het COP is een social-tab opgenomen waar constant wordt gekeken of er relevante verkeers-meldingen zijn op de verschillende social platforms.

Over de Common Operational Picture

Een Common Operational Picture (COP) geeft in een oogopslag een overzicht van de actuele verkeerssituatie, parkeersituatie en andere relevante informatie over evenementen, bedrijven of binnenstadsgebied, zoals berichten over verkeer op social media. Het overzicht is gebaseerd op publieke én private gegevens. De kracht van een COP is dat het tegelijkertijd op verschillende verkeerscentrales beschikbaar is.

Op basis van dit samengestelde beeld kunnen wegverkeerleiders en beheerders beslissingen nemen over de inzet van aan- en uitrijroutes en de verdeling van auto’s over parkeergarages. Via toepassingen zoals Flitsmeister en Livecrowd komt deze real-time informatie bij reizigers terecht.

De COP is door de consortium partners van Praktijkproef Amsterdam ontwikkeld en getest tijdens drukke evenementen in het Amsterdam ArenA-gebied, zoals optredens van U2, de Rolling Stones en wedstrijden van het Nederlands Elftal en Ajax.

Meer informatie 

Kijk voor meer informatie op www.praktijkproefamsterdam.nl/COP. Hier is ook een filmpje over de test in het Amsterdam ArenA-gebied te bekijken.

Lees hier meer over het volledige programma van PPA op de Intertraffic.