11 juli 2017

Lancering Smart Mobility Embassy Netherlands

Op dinsdag 20 juni is de Smart Mobility Embassy gelanceerd tijdens het ITS European Congress in Straatsburg. De embassy fungeert als gateway naar alle Nederlandse kennis en expertise op het gebied van Smart Mobility.

Ambitie

Nederland heeft de ambitie op het vlak van Smart Mobility-testfaciliteiten wereldwijd koploper te zijn en blijven. Om de krachten te bundelen is de Smart Mobility Embassy opgezet. Een one-stop-shopping loket voor internationaal geïnteresseerden in Smart Mobility in Nederland.

Hoe werkt de Smart Mobility Embassy?

De Smart Mobility Embassy is een publiek-privaat netwerk. In het netwerk is kennis, ervaring en testmogelijkheden aanwezig, aangeboden door nationale en lokale overheden, kennisinstellingen en bedrijven. De Smart Mobility Embassy is een makelaar tussen Nederland en de rest van de wereld: government-to-government, business-to-government, government-to-business en business-to-business.

Waarom?

Er zijn veel partijen geïnteresseerd om in Nederland activiteiten te ontplooien. Voor deze internationale partijen is een heldere Nederlandse ambitie, een gezamenlijk verhaal en een wegwijzer naar de juiste partijen in Nederland en mogelijk vervolgens Europa een reden om in Nederland te starten. Door het betrekken van deze partijen krijgt Nederland de kans een koploper in Smart Mobility te blijven.

Meer weten

Meer weten over de meer over de ambitie en de activiteiten van de  Smart Mobility Embassy?
Lees deze flyer of ga naar de website www.smartmobilityembassy.nl.