10 mei 2019

Praktijkproef Amsterdam in NPO-serie Strijd tegen de file

De 4-delige NPO serie Strijd tegen de file brengt het werk van weginspecteurs van Rijkswaterstaat in beeld en volgt mensen tijdens hun dagelijkse reis van huis naar werk. Daarnaast worden ook innovaties die (gaan) bijdragen aan het verminderen van files in beeld gebracht. In aflevering 1 en aflevering 3 werd ingezoomd op de innovaties van Praktijkproef Amsterdam!

 

Aflevering 1

In aflevering 1 lichtte Sebe Vogel (Concorda projectmanager) bij de slimme verkeerslichten op de N205 toe hoe we samen met FCA-CRF en NXP testen welke infrastructuur en communicatietechnologie nodig is om de zelfrijdende taak van auto’s te ondersteunen. De opname maakten ze op een koude, maar mooie dag in februari tijdens de Concorda pre-test week. In deze aflevering wordt ook Abraham Bot (projectleider C-ITS corridor) geïnterviewd op de A16.

Aflevering 3

Verder was er in de derde aflevering aandacht voor innovatief verkeersmanagement rondom grote evenementen in het ArenAPoort-gebied waar Praktijkproef Amsterdam bij betrokken is. Met beelden vanuit het Operationeel Mobiliteits Centrum in de Johan Cruijff ArenA inclusief aandacht voor innovaties waar PPA aan bijdraagt. De Common Operational Picture: een applicatie die een beeld geeft van alle beschikbare publieke en private verkeersdata in 1 scherm. En met een vooruitblik naar SOCRATES2.0 waarin slimme verkeersinformatie- en navigatiediensten voor weggebruikers worden ontwikkeld, zoals geoptimaliseerd navigatieadvies bij grote evenementen.

Over Strijd tegen de file en terugkijken

Files zijn een van onze grootste ergernissen. Toch willen we allemaal van A naar B en het liefst met z'n allen tegelijk. En dus staan we stil... Er wordt van alles aan gedaan om ons land in beweging te houden, nu en in de toekomst. Maar is dat genoeg?

Naar zowel aflevering 1 als aflevering 3 keken om en nabij 700.000 mensen. Terugkijken? Dat kan hier. Aflevering 1 vanaf minuut 36.30 en aflevering 3 vanaf minuut 37.30.