06 maart 2018

Praktijkproef Amsterdam op Intertraffic

Praktijkproef Amsterdam is volop aanwezig op de Intertraffic 2018 om de lopende projecten en ontwikkelde diensten te presenteren. In de stand van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) geven we uitleg over de innovatieprojecten Concorda en Socrates2.0 en consolidatieprojecten, zoals de Common Operational Picture.

Verder geven we in hal C vanuit een nagebootst Operationeel Mobiliteit Centrum (OMC) een live demonstratie verkeersmanagement onderweg naar RAI. Ga zelf ook de reiservaring aan als je met de auto reist door Flitsmeister te gebruiken onderweg naar RAI en je reis daarna in ons OMC in entreehal C te evalueren.

PPA onderdeel van MRA stand, Smart Mobility hal

De Praktijkproef Amsterdam is onderdeel van de stand van de Metropoolregio Amsterdam. Rijkswaterstaat West Nederland-Noord, provincies Noord-Holland en Flevoland, de Vervoerregio Amsterdam en de gemeente Amsterdam presenteren daar een achttal projecten verdeeld over de vier Smart Mobility thema’s:

  • Mobility as a service (MAAS)
  • Data
  • Fysieke- en digitale infrastructuur
  • Voertuigtechnologie

Socrates2.0, Concorda en MAAS-spel

PPA is alle dagen op de MRA-stand aanwezig en praat je graag bij over de innovatieprojecten Socrates2.0 en Concorda en over de consolidatiefase, waarin de door PPA ontwikkelde producten en diensten centraal staan. Ook kun je in de MRA-stand het MAAS-spel spelen waarin je met vier personen virtueel strijd om een reiziger op tijd bij een evenement te krijgen. Onderweg moet je samen met je medespelers verschillende verkeersmanagement dilemma’s oplossen onder andere door gebruik te maken van de Common Operational Picture. De MRA-stand is te vinden in de Smart Mobility hal (hal 8, stand nummer 08.308).

Live demonstratie van de Common Operational Picture
in entreehal C

PPA demonstreert samen met het consortium van Technolution, KPN, Goudappel Coffeng, Brand MKRS creative agency, Be-Mobile en Flitsmeister live de Common Operational Picture. In dit systeem komt alle beschikbare publieke en private verkeersinformatie samen in één overzichtelijk scherm. Vanuit een nagebootst Operationeel Mobiliteit Centrum in entreehal C, is voor bezoekers te zien hoe er vanuit dit gedeelde beeld door de verschillende wegbeheerders gezamenlijk en real-time gestuurd wordt op de doorstroming van verkeer rond de Intertraffic. Zo worden reizigers naar de RAI onderweg ondersteund met reisinformatie via Flitsmeister. Ook is via Livecrowd op sociale media te volgen wat de situatie op de weg is rondom de RAI. Doe ook mee! Lees verder.
 

Presentatie: the Dutch TULIP – a comprehensive program on CAD-deployment

Ronald Adams (projectleider PPA) en Caspar de Jonge (projectleider Partnership Talking Traffic) presenteren op 21 maart hoe het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat Smart Mobility oplossingen omarmen, stimuleren en faciliteren. Ook nemen ze je mee in wat er in Nederland allemaal gebeurt en wat de onderlinge samenhang is. Dat doen ze aan de hand van de Dutch TULIP – a comprehensive program on CAD-deployment - waarbij ook de projecten Socrates2.0, Concorda en InterCor aan de orde komen. Woensdag 21 maart, 15.15 – 16.00 uur, RAI theater 2.

Over Intertraffic

De Intertraffic is de tweejaarlijkse, grootste verkeersbeurs ter wereld. Deze vindt plaats van dinsdag 20 tot en met vrijdag 23 maart 2018 in de RAI.

Je kunt je hier aanmelden om de beurs te bezoeken.