20 mei 2019

Praktijkproef Amsterdam op ITS European congres

Van 3 tot en met 6 juni vindt het ITS European congres plaats in Eindhoven. Praktijkproef Amsterdam (PPA) doet volop mee aan dit congres. Zo verzorgen we een Special Interest Sessie (SIS) over Netwerkbreed Geïntegreerd Verkeersmanagement en we zijn onderdeel van de MRA Smart Mobility experience in de stand van de Metropoolregio Amsterdam op de Dutch Street. We nodigen je van harte uit om een bezoek te brengen aan ITS EU en hopen je daar te treffen!

Preview MRA stand: Metropolitan Region Amsterdam Hotspot for Smart Mobility

De MRA-partners die zich bezighouden met Smart Mobility, waaronder PPA, presenteren zich gezamenlijk op de Dutch Street die gehost wordt door Connekten waar ook 23 andere Nederlandse publieke en private partijen hun ontwikkelingen presenteren. Dit is op de derde verdieping van het Evoluon in Eindhoven, standnummer 3.20. We hopen je te mogen verwelkomen.
 
In de MRA-stand geven we bezoekers een kijkje in de keuken van onze Smart Mobility projecten: een MRA Smart Mobility experience. De PPA-projecten Concorda, SOCRATES2.0 zijn onderdeel van de Experience. Evenals de Amsterdamse mobiliteitsaanpak bij grote evenementen, zoals bij de Johan Cruijjff Arena me het Operationeel Mobiliteits Centrum en de Common Operational Picture.
 
Met dit concept sluiten we aan bij het overkoepelende congresthema ‘Fullfilling ITS promises’ en bij de IenW propositie ‘Smart Mobility, Dutch Reality’.

SOCRATES2.0 stand

De SOCRATES2.0 Consortium partners presenteren zich in een eigen stand op de begane grond. Hier worden een aantal demo’s gegeven. 1. Demo Antwerp ONTF (Flemish Traffic Centre/ MAPtm, BMW Group and Be-Mobile working together). Showing the networkmanager dashboard and the end user service from BE-Mobile and BMW. 2. Demo Assessor dashboard Amsterdam (MAPtm) en 3. De demo Networkmonitor Amsterdam (NDW).

Special Interest Sessies

Op woensdag 5 juni van 10.30 tot 11.30 verzorgt PPA de sessie ‘Integrated Network Management to make cities safer and cleaner’ (SIS15). Dit doen we samen PPA-stuurgroeplid met Jeannet van Arum (provincie Noord-Holland), Mats Gami (City of Copenhagen), Serge Hoogendoorn (TU Delft) en Prof. Wang en Dr. Zhang (National Center of ITS Engineering & Technology China)
 
SOCRATES2.0 host drie sessies samen met de consortiumpartners: ‘Enabling interactive traffic management through public-private cooperation: examples from practical trials’ (SIS37). ‘Cooperation Models for Public-Private Partnerships in Traffic Management’ (TS32) en ‘Information chain protocols and standards’ (TS31). Alle 3 de sessies zijn gepland op 5 juni van 14.30 tot 15.30.
 
Meer informatie over alle sessies is hier te vinden. Deze sessies zijn alleen tegen betaling te bezoeken (zie congresprogramma).

Implementation visit

We zijn mede-organisator van de implementation visit MRA: Op vrijdag 7 juni bieden de MRA-partners beursbezoekers de gelegenheid om Smart Mobility bij ons in de MRA te komen ervaren. Tijdens een zogenaamde Implementation visit doen we het digitale en fysieke infrastructuur testtrack N205-N205-A5-A9 aan, geven we tekst en uitleg in het Operationeel Mobiliteits Centrum in de ArenA en ervaren ze Crowd Management op de Wallen. Hier is meer informatie over de visits te vinden.

Over het ITS European congres

Nederland is gastheer van de 13de editie van het Europese ITS-congres dat plaatsvindt in de Brainportregio Eindhoven-Helmond. Het congres biedt een podium aan innovatie en projecten die te maken hebben met slimme mobiliteit, zoals zelfrijdende auto’s, filemijden en logistiek.

Meer dan 100 bedrijven en organisaties uit heel Europa demonstreren hun intelligente transport- en slimme stadstechnologieën en -oplossingen, inclusief start-ups. Op de Automotive Campus in Helmond presenteren verschillende organisaties hun reeds geïmplementeerde ITS-oplossingen die de grenzen van huidige en toekomstige mobiliteit zullen verleggen.

Dit jaar worden ruim 3.500 deelnemers uit meer dan 50 landen verwacht. Het programma bestaat uit meer dan 100 sessies en workshops, demonstraties en excursies, evenals een reeks aanpalende evenementen en netwerk events.

Het ministerie van IenW wil met het organiseren van het congres de Nederlandse koploperspositie op het gebied van ITS versterken. De gemeente Helmond, gemeente Eindhoven, Brainport Development, provincie Noord-Brabant, IenW en Connekt organiseren het congres samen met ERTICO ITS Europe. Het thema in 2019 is: Fulfilling ITS promises!

Meer informatie, programma en aanmelden

Meer informatie is beschikbaar via de congreswebsite en lees meer over het programma via dit nieuwsbericht van Connekt.