02 juli 2019

SOCRATES2.0 en Concorda pilots bijna klaar voor de start

Na de zomervakantie starten de pilots van SOCRATES2.0en Concorda. Achter de schermen wordt door zowel de publieke als private partners hard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen. Wat zijn de laatste loodjes waaraan gewerkt wordt? We vroegen het beide projectmanagers.  

‘Aan de SOCRATES2.0 pilot in Amsterdam gaan 6.000 weggebruikers meedoen’, zegt Tiffany Vlemmings. ‘Deze testpersonen worden door de serviceproviders geworven. Dat doen ze deels door hun bestaande klanten te vragen om tester te worden, maar ze zetten ook andere kanalen in. En de PPA partners zetten hun communicatiemiddelen in. De werving start tegen het einde van de zomervakantie’. 

‘Verder moeten wegverkeersleiders en operationeel verkeerskundigen die werken bij de verkeerscentrale van de provincie Noord-Holland, Amsterdam en Rijkswaterstaat tijdens de pilots ook handelingen uitvoeren’, vervolgt Tiffany. ‘Hiervoor krijgen zij een training, dus ook dit wordt deze zomer voorbereid’. 

'De partners hebben allemaal gewerkt aan wijzigingen in hun eigen systemen en backoffices. In de zomer worden integratietesten uitgevoerd, om er zeker van te zijn dat alle puzzelstukjes op elkaar aansluiten.'

Schermafbeelding 2019-06-19 om 19.28.18[2].png

De laatste technische voorbereidingen

‘Een van de laatste loodjes bij Concorda is het testen van de integratie van alle communicatiesystemen. Ofwel werkt alles naar behoren, vertelt Sebe Vogel, projectmanager van Concorda. ‘Ook werken FCA-CRF en NXP aan het prepareren van de laatste technische zaken voor de integratie van systemen in de testauto’s’.

‘De eerste Concorda testweek is in overleg met FCA-CRF en NXP direct na de zomervakantie gepland, vervolgt Sebe. ‘Zo zijn we zeker dat alle techniek in de auto en op de weg gereed is om in september een succesvolle testweek te draaien!’

Ook bij SOCRATES2.0  zijn er technische voorbereidingen. ‘Om de proeven te kunnen uitvoeren, worden de nodige aanpassingen in systemen en services gedaan. We testen deze zomer of dat juist gedaan is, en dus startklaar zijn voor de daadwerkelijk pilot op straat. We hebben deze zomer dus nog genoeg te doen, maar vanaf september gaan we van start. Ik zie er naar uit!’ 

Lees ook het eerdere artikel over alle voorbereidingen van SOCRATES2.0  en hier het artikel over wat er bij de Concorda pilot komt kijken.