02 februari 2018

Specificaties voor Concorda testlocaties onderwerp tijdens workshops in Athene

In januari kwamen de bijna 30 deelnemende partijen aan Concorda bijeen in Athene voor de eerste inhoudelijke Concorda workshop. Tijdens de tweedaagse bijeenkomst is er onder andere gediscussieerd over specificaties, architectuur en configuraties van de verschillende testlocaties.

Deze discussie is nodig omdat er gebruik gemaakt moet worden van standaarden en specificaties die op elkaar aansluiten. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat zelfrijdende auto’s op verschillende testlocaties in verschillende landen kunnen communiceren met de infrastructuur en gebruik kunnen maken van beschikbare functionaliteiten (interoperabiliteit).

Tijdens de tweede dag werden er afspraken gemaakt over hoe de verschillende pilots geëvalueerd worden. Lees hier de gehele terugkoppeling van de programmaorganisatie ERTICO/ITS Europe.

Over Concorda

Concorda (Connected Corridors for Driving Automation) is onderdeel van een Europees testprogramma dat gericht is op de invoering van zelfrijdende auto’s op autosnelwegen en (hybride) communicatie-infrastructuur op autosnelwegen en in steden. Er doen 5 landen mee, Nederland, Duitsland, België, Spanje en Frankrijk.

De Praktijkproef Amsterdam gaat als onderdeel van Concorda, in samenwerking met NXP en Fiat-Chrysler, in de regio Amsterdam proeven uitvoeren met zelfrijdende Fiats tussen 2018 en 2020. Meer achtergrond over Concorda is beschikbaar via dit nieuwsbericht.