10 juni 2019

Terugblik op geslaagd ITS European congres

We kijken terug op een geslaagde deelname aan het ITS EU congres van begin juni! De MRA Smart Mobility Experience trok veel bezoekers, bestuurders en (internationale) delegaties in het Evoluon in Eindhoven. PPA en de partners uit de Metropoolregio Amsterdam (MRA) hebben goede gesprekken gevoerd met overheden en marktpartijen. Het ging vooral over de uitdagingen rondom het toekomstproef maken van onze fysieke en digitale infrastructuur en de integratie van in-car en wegkantsytemen. 

Metropoolregio Amsterdam: hotspot for Smart Mobility 

De PPA was onderdeel van de MRA-stand op de Dutch Street van Connekt, waarin bezoekers een kijkje in de keuken van onze Smart Mobility projecten kregen. Via een tablet waren 18 voorbeelden, ofwel ‘hotspots’, naar keuze te scannen voor meer informatie. Voormalig gedeputeerde Joke Geldhof van de provincie Noord-Holland en gedeputeerde Jan de Reus van de provincie Flevoland gingen ook de Smart Mobility experience aan. 

IMG_6703.jpg IMG_5882.jpg

Special Interesest Sessie over Geïntegreerd Netwerkbreed Verkeersmanagement 

Ook de sessie 'Integrated Network Management to make cities safer and cleaner' met sprekers uit Kopenhagen en China en met Jeannet van Arum MBA (PPA stuurgroep) en Ronald Adamswerd goed bezocht. 

IMG_5835.jpg

SOCRATES2.0stand

SOCRATES2.0had een eigen stand waarin de SOCRATES2.0partners uitleg gaven over het project en de stand van zaken toelichtten. De demo’s over onder andere de pilot in Antwerpen ondersteunden daar goed bij, omdat zo een beeld gegeven werd over de usecases die beproefd gaan worden. Ook de nieuwe projectfilm werd goed ontvangen. 

8fe6d8b0-59f7-47c4-919a-024f82d85e7f.jpg

Smart Mobility, Dutch Reality film

Het ministerie maakte een film voor de openingsceremonie van het congres, genaamd Smart Mobility, Dutch Reality. Deze film geeft een goed overzicht van hoe we Smart Mobility al concreet toepassen in Nederland. PPA werkte eraan mee. Zo passeren ook Connected en Automated driving en interactief verkeersmanagement bij grote evenementen in de Johan Cruijff ArenA de revue. Hierbij is aandacht voor de toepassing van de applicatie de Common Operational Picture, het Operationeel Mobiliteits Centrum en de SOCRATES2.0use case Smart Destination. De film zal tijdens evenementen nog vaker te zien zijn. Bekijk de film.