10 mei 2018

Vervolg SPICE-workshops over ‘common buyer groups’ in Hamburg

Op 3 mei vond de laatste SPICE workshop plaats op het gemeentehuis van Hamburg. Praktijkproef Amsterdam (PPA) verzorgde de inhoudelijke kant van de workshop. De deelnemers werden meegenomen in best practices, voordelen, uitdagingen en legal aspects van het gezamenlijk inkopen van innovaties in Common Buyer Groups (CBG). Hier was vertegenwoordiging aanwezig van verschillende projecten en CBG’s vanuit Europa waaronder Talking Traffic, Sohjoa Baltic en BuyZET-

“Het was een zeer interactieve workshop waarbij een grote verscheidenheid aan gezamenlijk issues, aanpakken en ervaringen zijn gedeeld”, zegt Sebe Vogel (vertegenwoordiger van de Praktijkproef Amsterdam). “Deelnemers zijn het eens dat aanbestedingen bij innovatieve diensten complexer zijn en het daarom belangrijk is om kennis te delen en samen te werken”.

Het verslag van de workshop met alle aanbevelingen is beschikbaar op de SPICE website

Over SPICE en betrokkenheid PPA

Het SPICE-project verzamelt en beoordeelt de huidige werkwijzen bij procurement van overheidsopdrachten voor innovatieve duurzame vervoers- en mobiliteitsprojecten in Europa en deelt deze met andere openbare aanbesteders.
 
Het project heeft tot doel de dialoog tussen aanbestedende overheidsinstanties en het bedrijfsleven (leveranciers) te vergemakkelijken en aanbevelingen voor aanbestedingsprocedures te ontwikkelen om een ​​snelle invoering van innovatieve en duurzame technologieën mogelijk te maken. Ook helpt het project overheidsinstanties om deze verzameling van best practices en aanbevelingen te gebruiken via activiteiten voor capaciteitsopbouw en kennisoverdracht.
 
PPA is namens Rijkswaterstaat onderdeel van SPICE en trekt het spoor ‘common buyer groups’, waarbij de kennisuitwisseling tussen verschillende inkopers gestimuleerd wordt. Meer informatie is beschikbaar via www.spice-project.eu. Hier zijn ook best practices te vinden.