Nieuws

Nieuws vanuit de Praktijkproef Amsterdam.

Schermafbeelding_2021-11-15_om_11.17.19.png

15 november 2021

Praktijkproef Amsterdam in vogelvlucht

Smart Mobility stond in 2010 nog in de kinderschoenen. Nu, na een decennium Praktijkproef Amsterdam, staat het onderwerp hoog op de agenda bij beleidsmakers en wegbeheerders. In binnen- én buitenland. Dat is gelukt met pionieren, samenwerken en regelmatig vallen en opstaan. De hoogtepunten van dit bijzondere traject zie je in deze video.
Schermafbeelding_2021-11-12_om_10.47.31.png

12 november 2021

Impressie van eindbijeenkomst PPA

We kijken terug op een spetterende eindbijeenkomst in het BIMHUIS! De opbrengsten en lessen van een decennium PPA passeerden de revue, maar bovenal stonden de mensen die PPA tot een succes gemaakt hebben centraal.
Schermafbeelding_2021-11-10_om_10.55.33.png

10 november 2021

Verantwoording van 10 jaar PPA

Alle resultaten en lessen van 10 jaar Praktijkproef Amsterdam hebben we gedocumenteerd in de Verantwoording Praktijkproef Amsterdam. In dit document vind je onze doelstellingen, aanpak, en resultaten. Onze opgedane ervaring hebben we samengevat in 7 lessen. Zoals: je kunt beter goed reageren dan slecht voorspellen. En: voor nieuwe, slimme oplossingen voor mobiliteit in stedelijke regio’s is standaardisatie op internationaal schaalniveau een randvoorwaarde. Je vindt ze alle 7 in de verantwoording.
Gemeente_Amsterdam_Het_helpt_om_in_elkaars_keuken_te_mogen_kijken.jpg

28 oktober 2021

Gemeente Amsterdam: ‘Het helpt om in elkaars keuken te mogen kijken’

Werkt de zelfrijdende functie van een auto op het drukste kruispunt van Amsterdam, dan weet je dat je goed zit. Specialist verkeersmanagement- en systemen Riaaz Bhailal (gemeente Amsterdam) vertelt wat er bij deze Concorda-pilot kwam kijken.
ERTICO_Voor_pan-Europese_uitdagingen_moeten_pan-Europese_oplossingen_komen.jpg

26 oktober 2021

ERTICO: ‘Voor pan-Europese uitdagingen moeten pan-Europese oplossingen komen’

Organisatie ERTICO – ITS Europe coördineerde de afgelopen vier jaar het Europese Concorda project. Een enorme opgave die met veel onzekerheden en uitdagingen van start ging.
Provincie_Noord-Holland_Praktijktesten_blijven_nodig.jpg

26 oktober 2021

Provincie Noord-Holland: ‘Praktijktesten blijven nodig’

Dat de techniek achter Concorda heel complex is, weten projectleiders smart mobility Boris Kock en John Steendijk van de provincie Noord-Holland als geen ander.
Rijkswaterstaat_We_hebben_aangetoond_dat_we_het_kunnen_en_wat_het_potentieel_is.jpg

22 oktober 2021

Rijkswaterstaat: ‘We hebben aangetoond dat we het kunnen én wat het potentieel is’

Als projectleider van Concorda voerde Sebe Vogel (Rijkswaterstaat) de afgelopen vier jaar de proeven in de Amsterdamse regio aan. Met plezier blikt hij terug op de geleerde lessen, uitdagingen en de samenwerking
Europa_dankzij_Concorda_klaar_voor_geautomatiseerd_rijden.jpg

20 oktober 2021

Europa dankzij Concorda klaar voor geautomatiseerd rijden

Na vier vruchtbare jaren komt het Europese testprogramma Concorda tot een einde.