Uit de media

Praktijkproef Amsterdam en Smart Mobility zijn regelmatig in het nieuws. Lees hier wat er in verschillende media over wordt gezegd.

Wegbeheerders leren auto’s steeds autonomer rijden

Kunnen auto’s ook handelen naar de informatie die ze binnenkrijgen over snelheidsmaxima, rijbaanwisselingen en groen- en roodtijden? Die vraag onderzoeken autofabrikant Fiat Chrysler Automobiles, chipmaker NXP en verschillende wegbeheerders in en rond Amsterdam. Doel van deze Europese pilot is de zelfrijdende auto een stap dichterbij te brengen. Een eerdere test leverde al veelbelovende resultaten op.
Bron: verkeersnet.nl | Lees artikel

Praktijkproef Amsterdam in NPO-serie Strijd tegen de file

De 4-delige NPO serie Strijd tegen de file brengt het werk van weginspecteurs van Rijkswaterstaat in beeld en volgt mensen tijdens hun dagelijkse reis van huis naar werk. Daarnaast worden ook innovaties die (gaan) bijdragen aan het verminderen van files in beeld gebracht. In aflevering 1 en aflevering 3 werd ingezoomd op de innovaties van Praktijkproef Amsterdam!
Bron: NPO | Lees artikel

Traffic Technology International interview met Tiffany Vlemmings

In Traffic Technology International verscheen een interview met Tiffany Vlemmings
over Socrates2.0. Aan bod komen de ambities van het project en de gezamenlijke visie op interactief verkeersmanagement die ontwikkeld is om weggebruikers tijdens hun reis van A naar B, real time te kunnen ondersteunen.
Bron: Traffic Technology International | Lees artikel

PPA resultaten en vooruitblik

Al meer dan vijf jaar test de Praktijkproef Amsterdam (PPA) hoe nieuwe technieken en methoden langs de weg en in de auto files kunnen verminderen. Dit heeft een schat aan kennis en ervaring opgeleverd. Dit artikel in vakblad OTAR blikt terug op de belangrijkste resultaten tot nu toe en kijkt vooruit: hoe dragen de Europese projecten Socrates2.0 en Concorda bij aan verdere innovatie van automated Traffic Management?
Bron: OTAR | Lees artikel

Commandocentrum voorkomt files tijdens concerten: 'We zijn onmisbaar'

Hoe zorg je dat er geen chaos ontstaat als tienduizenden mensen de Arenaboulevard bezoeken? Sinds een jaar zitten instanties als Rijkswaterstaat, gemeente en politie in de Arena bij elkaar om dat te voorkomen.
Bron: AT5 | Lees artikel

Drukte rond Arenaboulevard door drie concerten

Anouk speelt haar tweede uitverkochte concert in een reeks van drie in de Ziggo Dome. Daarnaast staat Pearl Jam-zanger Eddie Vedder in AFAS Live. Ook de Toppers hebben de Arena weten te vullen. 
Bron: AT5 | Lees artikel

Proef met innovatieve verkeersdiensten in regio Amsterdam

Betere routeadviezen, snelheidsadviezen en duidelijke informatie voor de weggebruikers over wegwerkzaamheden en calamiteiten. Een nieuwe proef in het kader van de Praktijkproef Amsterdam moet tot nieuwe diensten leiden.
Bron: Verkeersnet.nl | Lees artikel 

Regio Amsterdam test innovatieve verkeersinfo

Met een nieuw experiment wil de regio Amsterdam de verkeersinformatie op de weg verbeteren. Door samenwerking met een aantal innovatieve bedrijven moeten weggebruikers kunnen profiteren van betere route- en snelheidsadviezen en duidelijke informatie over wegwerkzaamheden en calamiteiten. De proef begint in 2019 en er doen naar verwachting zo'n 6000 mensen aan mee.
Bron: Telegraaf | Lees artikel 

Gemeente gaat samenwerken met Google Maps in grote verkeersproef

Verschillende overheden in de Metropoolregio Amsterdam gaan samenwerken met bedrijven als Google Maps en BMW. Uiteindelijk willen de verschillende partijen betere reisadviezen, snelheidsadviezen en duidelijkere informatie over werkzaamheden of ongelukken.
Bron: AT5 | Lees artikel 

Amsterdam start experiment voor verbetering verkeersinformatie

Met een nieuw experiment wil de regio Amsterdam de verkeersinformatie op de weg verbeteren. Door samenwerking met een aantal bedrijven moeten weggebruikers kunnen profiteren van betere route- en snelheidsadviezen en duidelijke informatie over wegwerkzaamheden en calamiteiten.  
Bron: Nu.nl | Lees artikel 

Regio Amsterdam test innovatieve verkeersinfo

Met een nieuw experiment wil de regio Amsterdam de verkeersinformatie op de weg verbeteren. Door samenwerking met een aantal innovatieve bedrijven moeten weggebruikers kunnen profiteren van betere route- en snelheidsadviezen en duidelijke informatie over wegwerkzaamheden en calamiteiten. 
Bron: Dagblad van het Noorden | Lees artikel 

Partners Praktijkproef Amsterdam verleggen grenzen

Het oplossen van fileproblemen komt weer een stapje dichterbij: Praktijkproef Amsterdam (PPA) heeft fase 2 van de 3 afgerond. Onderdeel hiervan was een succesvolle proef bij concerten van de Toppers, waarbij 200.000 bezoekers dankzij pushberichten en social media sneller op bestemming waren.
Bron: Infrasite.nl | Lees artikel