Nieuws

Nieuws vanuit de Praktijkproef Amsterdam.

Schermafbeelding_2020-07-07_om_08.49.38.png

19 november 2020

Praktijkproef Amsterdam in afrondende fase

In het voorjaar van 2021 als de projecten Concorda en SOCRATES2.0 hun evaluaties opleveren en afronden, is de Praktijkproef Amsterdam volledig afgerond. Wat zijn de opbrengsten en hoe zijn andere partijen hiermee doorgegaan? We passen de lessen op dit moment concreet toe, bijvoorbeeld bij de planstudie corridor A4 en hopen op 13 april 2021 tijdens ons slotevent met iedereen stil te staan bij de resultaten.
Schermafbeelding_2020-11-19_om_11.21.25.png

18 november 2020

Handige inzichten over het optimaliseren van traffic, ondanks de pandemie

Na drie jaar nauwe samenwerking worden de pilots in het SOCRATES2.0 project aan het eind van het jaar afgerond, gevolgd door een evaluatie- en consolidatiefase. ‘Hoewel we vanwege de coronaviruspandemie niet alles konden uitvoeren zoals gepland, konden we het meeste doen, en we hebben zeker veel kennis opgedaan’, zegt projectmanager Tiffany Vlemmings.
aaaaa.png

17 november 2020

Terugblik op Concorda safari tijdens het Smart Mobilty MRA festival 2020

Tijdens het Smart Mobility MRA festival 2020 verzorgde PPA een zogenaamde safari over Concorda. Aangezien we vanwege de coronapandemie geen mensen mee kunnen nemen in de testauto over het Concorda MRA testtrack, namen we het festivalpubliek virtueel mee. Ook gaven we een introductie op ons Amsterdamse Concorda project. Van welke communicatietechnologieën we gebruiken en hoe ze werken, tot welke gebruikerstoepassingen we testen. Ook beantwoorden we goede inhoudelijke vragen tijdens de vraag en antwoordronde en gingen we in op waar we in de praktijk tegenaan lopen.
aa.png

16 november 2020

Alternatieve testweek voor Concorda

Het Concorda-project is haar laatste fase ingegaan. Begin december zouden alle Concorda-partners een laatste keer naar Amsterdam komen om gezamenlijk testritten te doen en data te verzamelen. Nu de Italianen van Fiat Chrysler nog steeds niet naar Nederland mogen reizen vanwege corona, en ook de geplande ‘cross-site’ test met Concorda Antwerpen en Brabant niet uitgevoerd kunnen worden, staan we in de startblokken voor een alternatief programma!
Schermafbeelding_2020-10-19_om_14.04.46.png

19 oktober 2020

Samenwerken aan slimmere verkeersinformatie

Hoe breng je informatie die nu op en langs de weg staat, ook in de auto via slimme apps voor informatie en navigatie? Dit soort innovaties test Praktijkproef Amsterdam (PPA) grootschalig in de praktijk. Tussen 2018 en 2021 werkt PPA aan twee internationale projecten – Concorda en SOCRATES2.0 – én ligt de focus op het borgen van behaalde resultaten in andere projecten, organisaties en regio’s. “Zonder samenwerking en consolidatie zijn er geen opbrengsten”, vertelt Sebe Vogel, projectmanager Concorda bij PPA.
aa3.JPG

16 juli 2020

Cross-site testen in Antwerpen

Om Concorda te doen slagen, moeten de systemen die we ontwikkelen niet alleen werken in de regio Amsterdam. Daarom maakte het Concorda team deze week testritten op de testsite rondom Antwerpen. Enige dagen later waren de Belgen met dezelfde reden bij ons. We stelden projectmanager Sebe Vogel drie vragen over het waarom en het verloop van de testen.
amsterdam_shutterstock_133578014_lowres_pilotsites.jpg

07 juli 2020

SOCRATES project verlengd

Het SOCRATES project wordt verlengd tot medio 2021. Dat hebben de partners besloten nadat de pilots vanwege corona half maart stil kwamen te liggen. Met zeer weinig verkeer op de weg en zonder evenementen is het immers niet mogelijk om proeven met interactief verkeersmanagement uit te voeren. Door de verlenging hopen de partners komend najaar zoveel mogelijk proeven in alle vier de pilot steden uit te voeren. Op deze manier kunnen zij toch alle testdata verzamelen en hun producten en diensten verder ontwikkelen. We spraken projectmanager Tiffany Vlemmings over het vervolg.
Foto_artikel_2.jpg

03 juli 2020

Concorda in sneltreinvaart verder

Het Concorda-team heeft afgelopen maanden niet stil gezeten, ondanks dat twee testweken vanwege de corona-situatie niet door konden gaan. De nieuwe communicatietechnologie C-V2X is aan het testgebied toegevoegd, naast het al bestaande wifi-p. Hierdoor is er nu een zeer geavanceerd testgebied in de Metropoolregio Amsterdam beschikbaar. Voor de zomer staan er naast C-V2X, testen met security-standaarden op de agenda. Ook zijn er in juli uitwisselingen met het Concorda Brabant-team en Antwerpen. Het Concorda project gaat dus in sneltreinvaart verder! Uiteraard nemen we continu de veiligheidsmaatregelen rondom corona in acht.