Nieuws

Nieuws vanuit de Praktijkproef Amsterdam.

Foto_artikel_2.jpg

03 juli 2020

Concorda in sneltreinvaart verder

Het Concorda-team heeft afgelopen maanden niet stil gezeten, ondanks dat twee testweken vanwege de corona-situatie niet door konden gaan. De nieuwe communicatietechnologie C-V2X is aan het testgebied toegevoegd, naast het al bestaande wifi-p. Hierdoor is er nu een zeer geavanceerd testgebied in de Metropoolregio Amsterdam beschikbaar. Voor de zomer staan er naast C-V2X, testen met security-standaarden op de agenda. Ook zijn er in juli uitwisselingen met het Concorda Brabant-team en Antwerpen. Het Concorda project gaat dus in sneltreinvaart verder! Uiteraard nemen we continu de veiligheidsmaatregelen rondom corona in acht.
Schermafbeelding_2020-07-07_om_10.13.28.png

02 juli 2020

Primeur in Europa: C-V2X uitgerold en getest op testtrack Concorda Amsterdam

Op het Concorda Amsterdam testgebied (A5-A9, N205) is als eerste in Europa de nieuwe C-VX2 communicatietechnologie geïnstalleerd en succesvol getest tussen het operationele verkeer. De technologie is ontwikkeld door de leveranciers van Praktijkproef Amsterdam (PPA): V-tron, Swarco en Qualcomm. Hiermee wordt aangetoond dat C-V2X de communicatie tussen de auto en de weginfrastructuur mogelijk maakt. V-tron en Swarco leggen uit waarom de ontwikkeling van deze technologieën zo belangrijk is.
Schermafbeelding_2020-07-07_om_08.49.38.png

30 juni 2020

Vooraankondiging nieuwe datum: Eindbijeenkomst PPA 13 april 2021

De nieuwe datum voor de uitgestelde PPA eindbijeenkomst wordt dinsdagmiddag 13 april 2021. Dat is nog een flink eind weg, maar bij deze kun je de datum alvast noteren!
Schermafbeelding_2020-03-25_om_12.43.39.png

25 maart 2020

Concorda-update: Vooruit naar een nieuwe testweek

Sebe Vogel (Projectmanager van Concorda) praat ons bij over de belangrijkste zaken van de afgelopen maanden binnen Concorda. We kwamen uit op een gesprek over de gevolgen van het coronavirus voor de planning van Concorda, de grootste successen van testweek 2, en hoe zich opeens een unieke kans voordeed: “Opeens hadden we tijdens testweek 2 de mogelijkheid om een vooraf geprogrammeerde virtuele test scenario ook in een real-life wegsituatie te testen.”

25 maart 2020

SOCRATES2.0: Pilot Amsterdam live met drie use cases

Na maanden van voorbereiding zijn in december vorig jaar de eerste SOCRATES use cases in Amsterdam live gegaan. Een belangrijke mijlpaal in het SOCRATES project. De lancering van de use case optimising network traffic flow werd gemarkeerd met een groot interview in het Noord-Hollands Dagblad. Met deze use case, krijgen weggebruikers proactief navigatie advies om zo verkeer beter te spreiden over het wegennet en files zoveel mogelijk te voorkomen.
Schermafbeelding_2020-03-25_om_12.02.01.png

18 maart 2020

Stageterugblik bij Concorda Amsterdam

TU-Delf student Niels van Dijk liep vorig jaar stage bij het PPA Concorda team. Hij voerde een onderzoek uit naar de mogelijkheden voor Connected en geatomiseerd rijden voor Rijkswaterstaat in de regio. In dit artikel de bevindingen van Niels en de uitkomsten van zijn onderzoek.

11 maart 2020

Socrates2.0 in NOS-item over sluipverkeer door navigatiesystemen

Van alle automobilisten met een navigatiesysteem of app kiest 91% voor een alternatieve route als het druk is op de weg. Dit zorgt voor een flinke toename in de hoeveelheid sluipverkeer dat door dorpen en woonwijken rijdt. Met onveilige verkeerssituaties als gevolg.

13 februari 2020

Terugkijken webinar WOW over de resultaten en lessen van PPA

Maandag 27 januari vertelde Hans Kramer en Arthur Rietkerk in een webinar over de concrete lessen van Praktijkproef Amsterdam en lichtte ze toe hoe andere regio's met de PPA-oplossingen aan de slag kunnen.