Nieuws

Nieuws vanuit de Praktijkproef Amsterdam.

Brainport_Horizontal_CMYK.png

20 mei 2019

Praktijkproef Amsterdam op ITS European congres

Van 3 tot en met 6 juni vindt het ITS European congres plaats in Eindhoven. Praktijkproef Amsterdam (PPA) doet volop mee aan dit congres.
Artikel_3_Voorbereidingen_SOCRATES2.0_.jpeg

20 mei 2019

Voorbereidingen SOCRATES2.0 pilot Amsterdam

Na de zomer start de pilot van SOCRATES2.0 Amsterdam. Daarvoor maken de publieke en private partners op dit moment de nodige aanpassingen in systemen en navigatiediensten.
4_-_foto_optie_kan_wijzigen_als_er_te_veel_dezelfde_fotos_in_zitten_.png

15 mei 2019

Concorda pilot Amsterdam zet stap naar slim verkeer

2019 is het jaar van Concorda. In februari bewees de pre-test al dat intelligente wegkantsystemen in staat zijn data te communiceren naar testauto’s. In juli zet PPA, samen met FCA-CRF en NXP, de volgende stap in die ontwikkeling.
Strijd_tegen_de_file_2.jpeg

10 mei 2019

Praktijkproef Amsterdam in NPO-serie Strijd tegen de file

De 4-delige NPO serie Strijd tegen de file brengt het werk van weginspecteurs van Rijkswaterstaat in beeld en volgt mensen tijdens hun dagelijkse reis van huis naar werk.

20 maart 2019

Concorda partners aan het woord over het pre-test event en de samenwerking

Van 12 tot 14 februari 2019 vond het Concorda pre-test event plaats. Samen met Concorda partners FCA-CRF en NXP testte Praktijkproef Amsterdam of berichten, verstuurd vanuit infrastructuur, goed en veilig in de auto kwamen.
PPA_large_Amsterdam_720x576px_1.jpg

11 februari 2019

SOCRATES2.0 implementeert nieuwe “Intermediair” rol bij proeven met verkeersinformatie- en navigatiediensten

Om de publiek-private samenwerking bij #SOCRATES2.0 vorm te geven zijn zes samenwerkingsmodellen ontwikkeld. Hierbij wordt met name de rol van de zogenaamde ‘Intermediair’ als geheel nieuwe functie geïmplementeerd.
2Voorstel_GNV_regelconcept.jpg

04 februari 2019

Uitwerking voorstel GNV regelconcept voor provincie Flevoland

Een aantal van de PPA-marktpartijen en een hogeschool gaan komende maand een voorstel uitwerken voor de toepassing van gecoördineerde verkeersmanagementnetwerkregelingen in Flevoland. Rond Biddinghuizen (Lowlands), de Floriade, de luchthaven Lelystad en Almere.
terugbliksocrates20.jpg

04 februari 2019

Uitwerking SOCRATES2.0 pilot Amsterdam in volle gang

De voorbereidingen voor de SOCRATES2.0 pilot Amsterdam die in de zomer start, zijn in volle gang. In dit project ontwikkelen de betrokken partijen diverse slimme verkeersinformatie- en navigatiediensten voor weggebruikers, zoals geoptimaliseerd navigatieadvies bij grote evenementen en bij wegwerkzaamheden.