Nieuws

Nieuws vanuit de Praktijkproef Amsterdam.

11 juli 2017

Lancering Smart Mobility Embassy Netherlands

Op dinsdag 20 juni is de Smart Mobility Embassy officieel gelanceerd tijdens het ITS European Congress in Straatsburg. De embassy fungeert als gateway naar alle Nederlandse kennis en expertise op het gebied van Smart Mobility.
aanpak-praktijkproef-amsterdam-draagt-bij-aan-bereikbaarheid-regio.jpg

11 juli 2017

Aanpak Praktijkproef Amsterdam draagt bij aan bereikbaarheid regio

Een combinatie van maatregelen uit de Praktijkproef Amsterdam (PPA) kan de komende jaren bijdragen aan een betere bereikbaarheid, zowel in de Amsterdamse regio als daarbuiten.

11 juli 2017

Grootschalige proef met innovatieve verkeersdiensten in regio Amsterdam

Betere routeadviezen, snelheidsadviezen en duidelijke informatie voor de weggebruikers over wegwerkzaamheden en calamiteiten.
ppafilm720.png

03 juli 2017

Nieuwe PPA film

Wat doet en is de Praktijkproef Amsterdam? Dat is binnen twee minuten te zien in een nieuw PPA video. Het is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in smart mobility. De nieuwe video geeft kort de resultaten en de nieuwe ontwikkelingen van PPA weer. Het komt in de plaats van de video uit 2013.
thumb_Rotterdam_maastunnel_gravendijkwal.jpg

16 juni 2017

Door PPA geteste aanpak in de praktijk gebracht

Ook op andere plaatsen is het door de Praktijkproef Amsterdam beproefde aanpak van Geïntegreerd Netwerkbreed Verkeersmanagement (GNV) toe te passen. Dit gebeurt onder andere al in de regio Utrecht en in gemeente Rotterdam.

20 april 2017

PPA ambassadeurs

Op donderdag 20 april zijn tijdens de Bimhuis bijeenkomst de nieuweambassadeurs van PPA bekendgemaakt. Zij gaan adviseren over hoe de resultaten van PPA zijn in te zetten in de concrete praktijk van mobiliteits- en verkeersmanagement in de regio en daarbuiten
verminderen_verkeershinder_thumb.jpg

20 april 2017

PPA helpt verminderen verkeershinder in de regio

Op welke manier kunnen de resultaten van de PPA bijdragen aan het verbeteren van de doorstroming van het verkeer in de regio amsterdam en elders? Dat onderzoekt een regionaal projectteam van PPA samen met de marktpartijen.
Social_MediaLivecrowd_thumb.jpg

20 april 2017

Social media veelbelovend voor verkeersinformatie

Informatie en dialoog via social media helpt bij doorstroming van verkeer en krijgt waardering van reizigers. Dat bleek al bij de proef van PPA Zuidoost in 2016 waar de dienst Livecrowd is ingezet.