Nieuws

Nieuws vanuit de Praktijkproef Amsterdam.

11 maart 2020

Socrates2.0 in NOS-item over sluipverkeer door navigatiesystemen

Van alle automobilisten met een navigatiesysteem of app kiest 91% voor een alternatieve route als het druk is op de weg. Dit zorgt voor een flinke toename in de hoeveelheid sluipverkeer dat door dorpen en woonwijken rijdt. Met onveilige verkeerssituaties als gevolg.

13 februari 2020

Terugkijken webinar WOW over de resultaten en lessen van PPA

Maandag 27 januari vertelde Hans Kramer en Arthur Rietkerk in een webinar over de concrete lessen van Praktijkproef Amsterdam en lichtte ze toe hoe andere regio's met de PPA-oplossingen aan de slag kunnen.

23 januari 2020

Webinar Platform WOW op 27 januari: de lessen van Praktijkproef Amsterdam

Hoe kun je aan de slag met Smart Mobility aan de hand van de oplossingen van Praktijkproef Amsterdam? Dit is het onderwerp van het webinar dat we geven voor de leden van Platform WOW op maandagmiddag 27 januari van 14.00 tot 14.30.

16 januari 2020

Rij virtueel mee over het testgebied van Concorda

Binnenkort is de 2e testweek waarin we samen met Fiat Chrysler (FCA-CRF) weer testritten maken op de A5/A9, N201/N205 en in het centrum van Amsterdam. Nieuwsgierig naar wat we precies testen met Concorda? Kijk mee vanuit onze testauto naar beelden uit de 1ste testweek!
Schermafbeelding_2019-12-09_om_09.55.59.png

09 december 2019

Interview over start SOCRATES2.0 in Noord-Hollands Dagblad

Hoe kunnen wegbeheerders en markpartijen optimaal samenwerken om slimme verkeersinformatie en routeadviezen te geven? Tiffany Vlemmings (Projectmanager SOCRATES2.0) licht de intensieve publiek-private samenwerking toe in het Noord-Hollands Dagblad.
Schermafbeelding_2019-12-09_om_09.21.28.png

09 december 2019

Test mee: vermijd files met proactief navigatieadvies rondom Amsterdam

Wegbeheerders en marktpartijen starten een proef om verkeer rondom Amsterdam beter door te laten rijden. Bij dreigende files krijgen automobilisten via het navigatiesysteem tijdig een alternatieve route aangeboden. Het verkeer wordt dan beter gespreid over het totale wegennet waardoor er minder files ontstaan. Voor de proef worden testers gezocht. De nieuwe dienst wordt aangeboden door Be-Mobile (Flitsmeister), TomTom en BrandMKRS (Livecrowd Mobility).

13 november 2019

Webinar platform WOW over Praktijkproef Amsterdam

In het kader van de top-3 nominatie van de WOW samenwerkingsprijs 2019 is Praktijkproef Amsterdam (PPA) gevraagd een webinar te geven op 27 januari. Deze staat in het teken van de geleerde lessen en resultaten van PPA die toepasbaar zijn in andere regio’s, organisaties en projecten en hoe we daarin kunnen samenwerken. Hier is meer informatie te vinden.

24 oktober 2019

Test met slimme verkeersstromen op de ring rond Antwerpen

Het Vlaams Verkeerscentrum (deel van het Agentschap Wegen en Verkeer), BMW Group, Be-Mobile en MAPtm testen de komende maanden een nieuwe ‘slimme tunnel service’ op de ring rond Antwerpen. Daarbij gaan ze na of ze het verkeer op een dynamische, slimme manier beter kunnen spreiden over de Kennedytunnel en de Liefkenshoektunnel om zo de filedruk in de buurt van de Kennedytunnel te verkleinen.