Nieuws

Nieuws vanuit de Praktijkproef Amsterdam.

test_consoc_720.png

18 July 2018

Wat testen we met Concorda en SOCRATES2.0?

Het ontsluiten van informatie speelt in de Concorda en SOCRATES2.0 pilots een prominente rol. Dat heeft een technische kant: hoe krijgen we informatie snel en veilig in de auto en bij de bestuurder?
socratesbimhuis_720.jpg

18 July 2018

Terugblik en video SOCRATES2.0 bijeenkomst in het BIMHUIS

Op 5 juli waren er zo’n 100 geïnteresseerden bij de bijeenkomst over SOCRATES2.0 in het BIMHUIS in Amsterdam. Zowel de publieke als private deelnemende partijen gingen in op hun betrokkenheid bij het project.

05 July 2018

SOCRATES2.0 lanceert raamwerk voor interactief verkeersmanagement

De partners van het Europese project SOCRATES2.0 hebben een raamwerk – het zogenaamde ‘SOCRATES2.0 Cooperation Framework’ – ontwikkeld. Op basis van het raamwerk kunnen publieke wegbeheerders en private serviceproviders beter samenwerken om verkeersinformatie- en navigatiediensten voor weggebruikers af te stemmen en te verbeteren. In 2019 worden de diensten en ontwikkelde samenwerkingsmodellen getest in pilots in Amsterdam, München, Antwerpen en Kopenhagen. Praktijkproef Amsterdam heeft samen met NDW en het Europese Traffic Management 2.0 Platform het initiatief genomen voor SOCRATES2.0.

11 June 2018

SOCRATES 2.0 BIMHUIS bijeenkomst op 5 juli

Op donderdag 5 juli organiseert de Praktijkproef Amsterdam (PPA) een BIMHUIS bijeenkomst over het Europese innovatieproject SOCRATES 2.0.

22 May 2018

Traffic Technology International interview met Tiffany Vlemmings

Interview in Traffic Technology International met Tiffany Vlemmings over Socrates2.0.

22 May 2018

Resultaten PPA en vooruitblik in vakblad OTAR

Artikel over resultaten PPA en vooruitblik in vakblad OTAR

10 May 2018

Vervolg SPICE-workshops over ‘common buyer groups’ in Hamburg

Op 3 mei vond de laatste SPICE workshop plaats op het gemeentehuis van Hamburg. Praktijkproef Amsterdam (PPA) verzorgde de inhoudelijke kant van de workshop. De deelnemers werden meegenomen in best practices, voordelen, uitdagingen en legal aspects van het gezamenlijk inkopen van innovaties in Common Buyer Groups (CBG). Hier was vertegenwoordiging aanwezig van verschillende projecten en CBG’s vanuit Europa waaronder Talking Traffic, Sohjoa Baltic en BuyZET-
Unknown-2__720x576.jpeg

24 April 2018

Projectmanager Tiffany Vlemmings aan het woord over de mijlpalen van Socrates 2.0

Afgelopen periode zijn er flinke stappen gezet met Socrates2.0 en komende periode staat er ook flink wat op de agenda. Projectmanager Tiffany Vlemmings kijkt tevreden terug op de resultaten tot nu toe en heeft vertrouwen in het vervolgproces. Een terug- en een vooruitblik!