Nieuws

Nieuws vanuit de Praktijkproef Amsterdam.

Schermafbeelding_2021-11-10_om_10.55.33.png

10 November 2021

Verantwoording van 10 jaar PPA

Alle resultaten en lessen van 10 jaar Praktijkproef Amsterdam hebben we gedocumenteerd in de Verantwoording Praktijkproef Amsterdam. In dit document vind je onze doelstellingen, aanpak, en resultaten. Onze opgedane ervaring hebben we samengevat in 7 lessen. Zoals: je kunt beter goed reageren dan slecht voorspellen. En: voor nieuwe, slimme oplossingen voor mobiliteit in stedelijke regio’s is standaardisatie op internationaal schaalniveau een randvoorwaarde. Je vindt ze alle 7 in de verantwoording.
Gemeente_Amsterdam_Het_helpt_om_in_elkaars_keuken_te_mogen_kijken.jpg

28 October 2021

Gemeente Amsterdam: ‘Het helpt om in elkaars keuken te mogen kijken’

Werkt de zelfrijdende functie van een auto op het drukste kruispunt van Amsterdam, dan weet je dat je goed zit. Specialist verkeersmanagement- en systemen Riaaz Bhailal (gemeente Amsterdam) vertelt wat er bij deze Concorda-pilot kwam kijken.
ERTICO_Voor_pan-Europese_uitdagingen_moeten_pan-Europese_oplossingen_komen.jpg

26 October 2021

ERTICO: ‘Voor pan-Europese uitdagingen moeten pan-Europese oplossingen komen’

Organisatie ERTICO – ITS Europe coördineerde de afgelopen vier jaar het Europese Concorda project. Een enorme opgave die met veel onzekerheden en uitdagingen van start ging.
Provincie_Noord-Holland_Praktijktesten_blijven_nodig.jpg

26 October 2021

Provincie Noord-Holland: ‘Praktijktesten blijven nodig’

Dat de techniek achter Concorda heel complex is, weten projectleiders smart mobility Boris Kock en John Steendijk van de provincie Noord-Holland als geen ander.
Rijkswaterstaat_We_hebben_aangetoond_dat_we_het_kunnen_en_wat_het_potentieel_is.jpg

22 October 2021

Rijkswaterstaat: ‘We hebben aangetoond dat we het kunnen én wat het potentieel is’

Als projectleider van Concorda voerde Sebe Vogel (Rijkswaterstaat) de afgelopen vier jaar de proeven in de Amsterdamse regio aan. Met plezier blikt hij terug op de geleerde lessen, uitdagingen en de samenwerking
Europa_dankzij_Concorda_klaar_voor_geautomatiseerd_rijden.jpg

20 October 2021

Europa dankzij Concorda klaar voor geautomatiseerd rijden

Na vier vruchtbare jaren komt het Europese testprogramma Concorda tot een einde.
Schermafbeelding_2021-10-12_om_14.23.18.png

12 October 2021

Eindevaluaties Concorda Europa en de pilot in Amsterdam: resultaten en aanbevelingen

De belangrijkste resultaten van alle proeven in de vijf Concorda-landen vindt u in het rapport Milestone no. 26: Test site evaluation per test site completed. Per testsite is een beschrijving van de pilotlocatie, de aanpak en organisatie van de proeven opgenomen. Plus de resultaten per pilot site, per use case en gesorteerd op Key Performance Indicator.
praktijkproef_amsterdam_uitnodiging.jpg

23 September 2021

Feestelijke eindbijeenkomst Praktijkproef Amsterdam

Dinsdagmiddag 9 november is het zover: de spetterende afsluiting van Praktijkproef Amsterdam (PPA). We nodigen je van harte uit om hierbij aanwezig te zijn in het BIMHUIS in Amsterdam. Want de afgelopen jaren hebben we samen prachtige dingen voor elkaar gekregen, en dat vieren we graag met iedereen die direct of indirect een bijdrage heeft geleverd.