Nieuws

Nieuws vanuit de Praktijkproef Amsterdam.

23 January 2020

Webinar Platform WOW op 27 januari: de lessen van Praktijkproef Amsterdam

Hoe kun je aan de slag met Smart Mobility aan de hand van de oplossingen van Praktijkproef Amsterdam? Dit is het onderwerp van het webinar dat we geven voor de leden van Platform WOW op maandagmiddag 27 januari van 14.00 tot 14.30.

16 January 2020

Rij virtueel mee over het testgebied van Concorda

Binnenkort is de 2e testweek waarin we samen met Fiat Chrysler (FCA-CRF) weer testritten maken op de A5/A9, N201/N205 en in het centrum van Amsterdam. Nieuwsgierig naar wat we precies testen met Concorda? Kijk mee vanuit onze testauto naar beelden uit de 1ste testweek!
Schermafbeelding_2019-12-09_om_09.55.59.png

09 December 2019

Interview over start SOCRATES2.0 in Noord-Hollands Dagblad

Hoe kunnen wegbeheerders en markpartijen optimaal samenwerken om slimme verkeersinformatie en routeadviezen te geven? Tiffany Vlemmings (Projectmanager SOCRATES2.0) licht de intensieve publiek-private samenwerking toe in het Noord-Hollands Dagblad.
Schermafbeelding_2019-12-09_om_09.21.28.png

09 December 2019

Test mee: vermijd files met proactief navigatieadvies rondom Amsterdam

Wegbeheerders en marktpartijen starten een proef om verkeer rondom Amsterdam beter door te laten rijden. Bij dreigende files krijgen automobilisten via het navigatiesysteem tijdig een alternatieve route aangeboden. Het verkeer wordt dan beter gespreid over het totale wegennet waardoor er minder files ontstaan. Voor de proef worden testers gezocht. De nieuwe dienst wordt aangeboden door Be-Mobile (Flitsmeister), TomTom en BrandMKRS (Livecrowd Mobility).

13 November 2019

Webinar platform WOW over Praktijkproef Amsterdam

In het kader van de top-3 nominatie van de WOW samenwerkingsprijs 2019 is Praktijkproef Amsterdam (PPA) gevraagd een webinar te geven op 27 januari. Deze staat in het teken van de geleerde lessen en resultaten van PPA die toepasbaar zijn in andere regio’s, organisaties en projecten en hoe we daarin kunnen samenwerken. Hier is meer informatie te vinden.

24 October 2019

Test met slimme verkeersstromen op de ring rond Antwerpen

Het Vlaams Verkeerscentrum (deel van het Agentschap Wegen en Verkeer), BMW Group, Be-Mobile en MAPtm testen de komende maanden een nieuwe ‘slimme tunnel service’ op de ring rond Antwerpen. Daarbij gaan ze na of ze het verkeer op een dynamische, slimme manier beter kunnen spreiden over de Kennedytunnel en de Liefkenshoektunnel om zo de filedruk in de buurt van de Kennedytunnel te verkleinen.

16 October 2019

SAVE THE DATE: Bimhuis bijeenkomst op 3 december

De pilots van de Europese projecten Concorda en SOCRATES2.0, waarin Praktijkproef Amsterdam (PPA) participeert, zijn in volle gang. Ook met het borgen van de resultaten en geleerde lessen van PPA in andere projecten, organisaties en regio’s worden flinke stappen gezet. Graag praten we u bij over de laatste ontwikkelingen en nodigen u daarom uit voor een bijeenkomst in het BIMHUIS in Amsterdam.
Schermafbeelding_2019-11-13_om_16.25.59.png

30 September 2019

Concorda pilot Amsterdam in volle gang

De eerste officiële Concorda Amsterdam testweek vond plaats in september en is succesvol verlopen. Alle verkeerssituatie zijn getest en de verstuurde berichten vanuit de infrastructuur (matrixborden en slimme verkeerslichten) kwamen aan in de auto. Wel zat er soms vertraging in mate en de snelheid waarmee de berichten van verschillende communicatietechnieken (wifi-p en cellulair) ontvangen werden. Daarnaast leerden we wat nog aangescherpt moet worden voor de volgende tekstweek.