29 juni 2021

Terugblik op de SOCRATES2.0 eindbijeenkomst

Op 22 juni was de eindbijeenkomst van SOCRATES2.0 met als thema ‘Wondering is the beginning of wisdom’. Meer dan 200 deelnemers werden in 2 uur bijgepraat over het project en het vervolg. Heb je de conferentie gemist of wil je bepaalde delen terugkijken? In dit artikel hebben we alles overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. 

Plenaire introductie
Tijdens de introductie ging projectmanager Tiffany Vlemmings in gesprek met Serge van Dam van Rijkswaterstaat en Ulrich Fastenrath van BMW Group over de start van SOCRATES2.0, de resultaten en hoe we deze in de toekomst kunnen gebruiken. Ook was het woord aan Peter Lubrich van BASt en werd de 3-minutenfilm ‘SOCRATES2.0  in vogelvlucht’ getoond.  

Breakout-sessies 
Verder waren er twee rondes met 5 break-outsessies voor meer verdieping: 

  1. Breakout session 1: Lessons learned & how to fail faster: Organisational, functional and technical aspects of SOCRATES2.0.
  2. Breakout session 2: SOCRATES2.0 cooperation framework: The essential first step towards the win-win-win.
  3. Breakout session 3: Bringing the concept of interactive traffic management to European practice: Enablers & bottleneck.
  4. Breakout session 4: Different road authorities have different perspectives: How does this impact interactive traffic management?
  5. Breakout session 5: Facing reality: Piloting SOCRATES2.0 services in 4 cities.

Plenaire afronding met reflectie van partners op het project, resultaten en toekomstbeeld
Tot slot, reflecteerden de publieke en private partners op het project, de lessen en de toekomst van interactief verkeersmanagement in een 12 minuten durende mini-documentaire. Ook is de gehele plenaire afronding terug te kijken.