Nieuws

Nieuws vanuit de Praktijkproef Amsterdam.

11 juli 2017

Grootschalige proef met innovatieve verkeersdiensten in regio Amsterdam

Betere routeadviezen, snelheidsadviezen en duidelijke informatie voor de weggebruikers over wegwerkzaamheden en calamiteiten.
ppafilm720.png

03 juli 2017

Nieuwe PPA film

Wat doet en is de Praktijkproef Amsterdam? Dat is binnen twee minuten te zien in een nieuw PPA video. Het is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in smart mobility. De nieuwe video geeft kort de resultaten en de nieuwe ontwikkelingen van PPA weer. Het komt in de plaats van de video uit 2013.
thumb_Rotterdam_maastunnel_gravendijkwal.jpg

16 juni 2017

Door PPA geteste aanpak in de praktijk gebracht

Ook op andere plaatsen is het door de Praktijkproef Amsterdam beproefde aanpak van Geïntegreerd Netwerkbreed Verkeersmanagement (GNV) toe te passen. Dit gebeurt onder andere al in de regio Utrecht en in gemeente Rotterdam.

20 april 2017

PPA ambassadeurs

Op donderdag 20 april zijn tijdens de Bimhuis bijeenkomst de nieuweambassadeurs van PPA bekendgemaakt. Zij gaan adviseren over hoe de resultaten van PPA zijn in te zetten in de concrete praktijk van mobiliteits- en verkeersmanagement in de regio en daarbuiten
verminderen_verkeershinder_thumb.jpg

20 april 2017

PPA helpt verminderen verkeershinder in de regio

Op welke manier kunnen de resultaten van de PPA bijdragen aan het verbeteren van de doorstroming van het verkeer in de regio amsterdam en elders? Dat onderzoekt een regionaal projectteam van PPA samen met de marktpartijen.
Social_MediaLivecrowd_thumb.jpg

20 april 2017

Social media veelbelovend voor verkeersinformatie

Informatie en dialoog via social media helpt bij doorstroming van verkeer en krijgt waardering van reizigers. Dat bleek al bij de proef van PPA Zuidoost in 2016 waar de dienst Livecrowd is ingezet.
real_time_overzicht_verkeer_rond_arena_thumb.jpg

20 april 2017

PPA ontwikkelt real time overzicht verkeer

Een duidelijk en real time overzicht van de actuele verkeerssituatie, de actuele parkeersituatie en alle andere relevante informatie. Daar is grote behoefte aan, zo bleek uit de proef van PPA Zuidoost in 2016.

15 december 2016

Reisadvies bij grote evenementen Amsterdam werkt

Een proef met een nieuwe aanpak van reisadvies en verkeersmanagement bij grote evenementen rond Amsterdam heeft goede resultaten opgeleverd.