Nieuws

Nieuws vanuit de Praktijkproef Amsterdam.

China_1_1920x500.jpeg

19 april 2018

PPA-werkbezoek aan China: opstarten pilot

In november 2017 is door het ministerie van IenW met het Chinese ministerie van Transport afgesproken dat er concrete plannen voor een eerste gezamenlijke pilot met gecoördineerd netwerkbreed verkeersmanagement (GNV) opgezet kan worden. PPA is hierbij betrokken en heeft hier afgelopen maanden samen met (Chinese) partners een begin mee gemaakt. Om de pilot verder te brengen brachten PPA’ers Ronald Adams en Marco Schreuder samen met Andreas Hegyi van TU Delft, in april een werkbezoek aan Beijing en Shanghai. Via deze uitwisseling brengen we de geleerde lessen van afgelopen jaren ook over de grens in de praktijk!
Concorda_Fiat_Chrysler_-_NXP_meeting_Haarlem_720x576_.jpg

17 april 2018

Concorda: proeven met zelfrijdende auto’s

Het Europese Concorda project bereidt Europese wegen voor op geautomatiseerd rijden en truck platooning. Hiervoor zijn niet alleen slimme voertuigen nodig, maar ook een hoogwaardige en digitale infrastructuur die niet bij de grens ophoudt. Tijdens de pilots onderzoeken we welke communicatie-infrastructuur nodig is om de auto’s geautomatiseerd te laten rijden en met intelligente transportsystemen te laten communiceren. In de Metropoolregio Amsterdam (MRA) voert PPA proeven uit met zelfrijdende auto’s in samenwerking met Fiat Chrysler en NXP.
Intertraffic_MaasSpel4_720x576.jpg

10 april 2018

Terugblik op succesvolle Intertraffic

We kijken met plezier terug op een succesvolle deelname aan Intertraffic afgelopen maart. PPA was vertegenwoordigd op de stand van de Metropoolregio Amsterdam in de Smart Mobility hal. Daar hebben we met bestaande en nieuwe contacten veel interessante gesprekken gevoerd over PPA, Concorda en Socrates2.0. En bij onze live demo verkeersmanagement in entreehal C, spraken we over de Common Operational Picture (COP). Dankzij de inzet van alle betrokkenen verliep de samenwerking met de MRA en COP-partners vlekkeloos.
Schermafbeelding_720x576px.jpeg

28 maart 2018

Innovatieve Smart Mobility oplossingen vinden de weg naar reguliere processen niet zonder slag of stoot

Dubbelinterview Dirk-Jan de Bruijn en Ronald Adams in Smart Mobility Stories
COP1_720x576.jpg

06 maart 2018

Ga de reiservaring aan

Ga de reiservaring aan: Gebruik Flitsmeister onderweg naar Intertraffic en evalueer je reis op de PPA stand in entreehal C
Intertraffic_720x576.jpg

06 maart 2018

Praktijkproef Amsterdam op Intertraffic

Praktijkproef Amsterdam is volop aanwezig op de Intertraffic 2018 om de lopende projecten en ontwikkelde diensten te presenteren. In de stand van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) geven we uitleg over de innovatieprojecten Concorda en Socrates2.0 en consolidatieprojecten, zoals de Common Operational Picture.
CONCORDA-logo_720px.jpg

02 februari 2018

Specificaties voor Concorda testlocaties onderwerp tijdens workshops in Athene

In januari kwamen de bijna 30 deelnemende partijen aan Concorda bijeen in Athene voor de eerste inhoudelijke Concorda workshop. Tijdens de tweedaagse bijeenkomst is er onder andere gediscussieerd over specificaties, architectuur en configuraties van de verschillende testlocaties.
DSC_0897_720x576px.jpg

26 januari 2018

Praktijkproef Amsterdam faciliteert workshops over procurement van innovatie voor Europees SPICE-project

Op 17 en 18 januari was de Praktijkproef Amsterdam (PPA) in Haarlem host van een tweedaagse bijeenkomst van het Europese SPICE-project. SPICE is een Horizon 2020 (EU) project met als doel het delen van kennis en ervaring met betrekking tot procurement van innovatie in de transport- en mobiliteitssector.