Nieuws

Nieuws vanuit de Praktijkproef Amsterdam.

aa3.JPG

16 juli 2020

Cross-site testen in Antwerpen

Om Concorda te doen slagen, moeten de systemen die we ontwikkelen niet alleen werken in de regio Amsterdam. Daarom maakte het Concorda team deze week testritten op de testsite rondom Antwerpen. Enige dagen later waren de Belgen met dezelfde reden bij ons. We stelden projectmanager Sebe Vogel drie vragen over het waarom en het verloop van de testen.
amsterdam_shutterstock_133578014_lowres_pilotsites.jpg

07 juli 2020

SOCRATES project verlengd

Het SOCRATES project wordt verlengd tot medio 2021. Dat hebben de partners besloten nadat de pilots vanwege corona half maart stil kwamen te liggen. Met zeer weinig verkeer op de weg en zonder evenementen is het immers niet mogelijk om proeven met interactief verkeersmanagement uit te voeren. Door de verlenging hopen de partners komend najaar zoveel mogelijk proeven in alle vier de pilot steden uit te voeren. Op deze manier kunnen zij toch alle testdata verzamelen en hun producten en diensten verder ontwikkelen. We spraken projectmanager Tiffany Vlemmings over het vervolg.
Foto_artikel_2.jpg

03 juli 2020

Concorda in sneltreinvaart verder

Het Concorda-team heeft afgelopen maanden niet stil gezeten, ondanks dat twee testweken vanwege de corona-situatie niet door konden gaan. De nieuwe communicatietechnologie C-V2X is aan het testgebied toegevoegd, naast het al bestaande wifi-p. Hierdoor is er nu een zeer geavanceerd testgebied in de Metropoolregio Amsterdam beschikbaar. Voor de zomer staan er naast C-V2X, testen met security-standaarden op de agenda. Ook zijn er in juli uitwisselingen met het Concorda Brabant-team en Antwerpen. Het Concorda project gaat dus in sneltreinvaart verder! Uiteraard nemen we continu de veiligheidsmaatregelen rondom corona in acht.
Schermafbeelding_2020-07-07_om_10.13.28.png

02 juli 2020

Primeur in Europa: C-V2X uitgerold en getest op testtrack Concorda Amsterdam

Op het Concorda Amsterdam testgebied (A5-A9, N205) is als eerste in Europa de nieuwe C-VX2 communicatietechnologie geïnstalleerd en succesvol getest tussen het operationele verkeer. De technologie is ontwikkeld door de leveranciers van Praktijkproef Amsterdam (PPA): V-tron, Swarco en Qualcomm. Hiermee wordt aangetoond dat C-V2X de communicatie tussen de auto en de weginfrastructuur mogelijk maakt. V-tron en Swarco leggen uit waarom de ontwikkeling van deze technologieën zo belangrijk is.
Schermafbeelding_2020-07-07_om_08.49.38.png

30 juni 2020

Vooraankondiging nieuwe datum: Eindbijeenkomst PPA 13 april 2021

De nieuwe datum voor de uitgestelde PPA eindbijeenkomst wordt dinsdagmiddag 13 april 2021. Dat is nog een flink eind weg, maar bij deze kun je de datum alvast noteren!
Schermafbeelding_2020-03-25_om_12.43.39.png

25 maart 2020

Concorda-update: Vooruit naar een nieuwe testweek

Sebe Vogel (Projectmanager van Concorda) praat ons bij over de belangrijkste zaken van de afgelopen maanden binnen Concorda. We kwamen uit op een gesprek over de gevolgen van het coronavirus voor de planning van Concorda, de grootste successen van testweek 2, en hoe zich opeens een unieke kans voordeed: “Opeens hadden we tijdens testweek 2 de mogelijkheid om een vooraf geprogrammeerde virtuele test scenario ook in een real-life wegsituatie te testen.”

25 maart 2020

SOCRATES2.0: Pilot Amsterdam live met drie use cases

Na maanden van voorbereiding zijn in december vorig jaar de eerste SOCRATES use cases in Amsterdam live gegaan. Een belangrijke mijlpaal in het SOCRATES project. De lancering van de use case optimising network traffic flow werd gemarkeerd met een groot interview in het Noord-Hollands Dagblad. Met deze use case, krijgen weggebruikers proactief navigatie advies om zo verkeer beter te spreiden over het wegennet en files zoveel mogelijk te voorkomen.
Schermafbeelding_2020-03-25_om_12.02.01.png

18 maart 2020

Stageterugblik bij Concorda Amsterdam

TU-Delf student Niels van Dijk liep vorig jaar stage bij het PPA Concorda team. Hij voerde een onderzoek uit naar de mogelijkheden voor Connected en geatomiseerd rijden voor Rijkswaterstaat in de regio. In dit artikel de bevindingen van Niels en de uitkomsten van zijn onderzoek.