Nieuws

Nieuws vanuit de Praktijkproef Amsterdam.

4_-_foto_optie_kan_wijzigen_als_er_te_veel_dezelfde_fotos_in_zitten_.png

15 May 2019

Concorda pilot Amsterdam zet stap naar slim verkeer

2019 is het jaar van Concorda. In februari bewees de pre-test al dat intelligente wegkantsystemen in staat zijn data te communiceren naar testauto’s. In juli zet PPA, samen met FCA-CRF en NXP, de volgende stap in die ontwikkeling.
Strijd_tegen_de_file_2.jpeg

10 May 2019

Praktijkproef Amsterdam in NPO-serie Strijd tegen de file

De 4-delige NPO serie Strijd tegen de file brengt het werk van weginspecteurs van Rijkswaterstaat in beeld en volgt mensen tijdens hun dagelijkse reis van huis naar werk.

20 March 2019

Concorda partners aan het woord over het pre-test event en de samenwerking

Van 12 tot 14 februari 2019 vond het Concorda pre-test event plaats. Samen met Concorda partners FCA-CRF en NXP testte Praktijkproef Amsterdam of berichten, verstuurd vanuit infrastructuur, goed en veilig in de auto kwamen.
PPA_large_Amsterdam_720x576px_1.jpg

11 February 2019

SOCRATES2.0 implementeert nieuwe “Intermediair” rol bij proeven met verkeersinformatie- en navigatiediensten

Om de publiek-private samenwerking bij #SOCRATES2.0 vorm te geven zijn zes samenwerkingsmodellen ontwikkeld. Hierbij wordt met name de rol van de zogenaamde ‘Intermediair’ als geheel nieuwe functie geïmplementeerd.
2Voorstel_GNV_regelconcept.jpg

04 February 2019

Uitwerking voorstel GNV regelconcept voor provincie Flevoland

Een aantal van de PPA-marktpartijen en een hogeschool gaan komende maand een voorstel uitwerken voor de toepassing van gecoördineerde verkeersmanagementnetwerkregelingen in Flevoland. Rond Biddinghuizen (Lowlands), de Floriade, de luchthaven Lelystad en Almere.
terugbliksocrates20.jpg

04 February 2019

Uitwerking SOCRATES2.0 pilot Amsterdam in volle gang

De voorbereidingen voor de SOCRATES2.0 pilot Amsterdam die in de zomer start, zijn in volle gang. In dit project ontwikkelen de betrokken partijen diverse slimme verkeersinformatie- en navigatiediensten voor weggebruikers, zoals geoptimaliseerd navigatieadvies bij grote evenementen en bij wegwerkzaamheden.
concorda1.jpg

31 January 2019

Voorbereidingen Concorda pre-test

Concorda-partners komen van 12 tot en met 14 februari bijeen in Nederland om te testen of de communicatietechnologie werkt om de pilots met zelfrijdende auto’s van FCA uit te voeren.
A.JPG

21 January 2019

PPA presenteert projecten op InfraTech

Praktijkproef Amsterdam (PPA) was 15 tot en met 18 januari vertegenwoordigd op de InfraTech, een tweejaarlijkse vakbeurs in Rotterdam Ahoy. We waren met PPA onderdeel van de Smart Mobility-hoek in de stand van Rijkswaterstaat.