Uit de media

Praktijkproef Amsterdam en Smart Mobility zijn regelmatig in het nieuws. Lees hier wat er in verschillende media over wordt gezegd.

Straks praten we tegen Flitsmeister

Flitsmeister heeft 1 miljoen gebruikers. De app is onmisbaar geworden voor Rijkswaterstaat en andere wegbeheerders.
Bron:  |  Artikel niet meer beschikbaar

Verkeersproef op Thorbeckeweg

De verkeersproef op de Thorbeckeweg (N516) moet leiden tot betere doorstroming van verkeer. Verkeersgegevens worden samengevoegd en verkeerslichten automatisch aangestuurd.
Bron:  |  Artikel niet meer beschikbaar

App moet drukte rond evenementen Zuidoost temperen

Door meerdere grote evenementen wordt het erg druk op de weg. Daarom wordt er een proef gedaan om het verkeer in betere banen te leiden.
Bron: Het Parool | Lees artikel

File door ‘De Toppers’ verminderen met intelligent verkeersmanagement

De proef in Amsterdam Zuidoost test hoe door de inzet van intelligent verkeersmanagement veel bezoekers sneller en beter op hun plaats van bestemming kunnen komen.
Bron: Binnenlandsbestuur.nl| Lees artikel

Verkeersapps Praktijkproef Amsterdam goed gebruikt

Meer dan 40.000 automobilisten in de regio Amsterdam kregen individuele verkeersinformatie en routeadvies. Dat gebeurde via apps in de auto, vooral bij grote evenementen.
Bron: Verkeersnet.nl | Lees artikel

Cisco wil Nederlandse infrastructuur verder digitaliseren

Nederland kan een voortrekkersrol spelen bij het slimmer maken van wegen en infrastructuur. Cisco Nederland wil op dit gebied intensiever samenwerken met Den Haag.
Bron: De Telegraaf |  Lees artikel

Verkeersproef rond evenementen in Arenagebied

Informatie afkomstig van GPS-gegevens in auto’s en lussen in de weg moeten worden gebruikt om automobilisten tijdens evenementen sneller het Arenagebied te verlaten.
​​​​​​Bron: Het Parool | Lees artikel

Overheden en bedrijven starten grootschalige verkeersproef rond evenementen Amsterdam Zuidoost

Overheden en bedrijfsleven starten samen een proef om de verkeersdrukte voor en na grote evenementen in Amsterdam Zuidoost in goede banen te leiden. De proef maakt deel uit van de Praktijkproef Amsterdam.
Bron: Verkeersnet.nl | Lees artikel

Consortia combineren verkeersdata voor verkeersproef rond evenementen Amsterdam Zuidoost

In Amsterdam worden twee proeven voorbereid door twee consortia van overheden en bedrijfsleven. Beide combineren eigen verkeersgegevens en floating car data met gegevens van andere bronnen, bijvoorbeeld van wegbeheerders en social media.
Bron: Verkeerskunde.nl | Lees artikel

Succesvolle app voor mijden files

De praktijkproef met de zogenoemde Superroute-app, waarbij automobilisten tijdens de spits in Amsterdam een alternatieve route krijgen aangeboden, is zo succesvol verlopen dat er een vervolg op komt.
Bron: De Telegraaf | Lees artikel